Az új ablakok beépítésének a menete

Hogyan zajlik az új ablakok beépítése? Mire kell figyelni, mit készítsünk elő a területen? Mennyi ideig tartanak a munkálatok?

Amire mindenképp érdemes készülni, hogy a nyílászárók beszerelése körül annyi helyet kell hagyni, hogy legalább két ember kényelmesen tudjon mozogni a szerszámokkal, a nehéz és sokszor méretes ablakszerkezetekkel.

Ez legalább két méter.

A berendezési tárgyakat a szobában, különösen a műszaki cikkeket, érzékeny bútorokat, kárpitozott felületeket érdemes egy műanyag fóliatakaróval bevonni, mert ezek a munkálatok elsősorban nagy porral járnak. Fóliatakaró bármely barkácsáruházban párszáz forintos áron kapható.

Hogyan kell elképzelni az ablakok beépítését egy panelben?

Kivétel az erkélyfalaknál. A régi erkélyfalak kiképzésének köszönhetően a beépítés után a jellemzően egy 2-3 centiméteres sávban látható marad az ablakcsere nyoma, melyet festéssel javítunk. Az erkélyfalak előtt található radiátorokat igény esetén leszereljük, és a munka elvégeztével visszatesszük a helyükre, egy előre gyártott, úgynevezett radiátortalp segítségével.

Hogyan történik az ablakbeépítés téglaházban, családi házban?

A beépítés menete nagyjából megegyezik az előzőekkel,kivéve a következőket: a redőnyök, szúnyoghálók (párkányok) méretvétele csak a beépítést követően lehetséges. Így azok beépítésére az ablakbeépítést követően jellemzően 1-2 héten belül kerül sor. Takaróléceket jellemzően itt nem használunk, mert a falak viszonylagos egyenetlensége ezt nem teszi lehetővé. Ebben a környezetben jellemzően kőműves-és festőmunkákat is elvégzünk az ablak beszerelése után, hogy stabilitás és látvány szempontjából is kifogástalan és teljesen befejezett legyen a munka, ne legyenek hézagok, ne látszódjon a purhab, nem kell utánunk dolgoznia másik szakembernek.

ablakbeepites-csaladihazba

Mennyi ideig tart egy beépítés?

jellemzően 2 óra ablakonként, melyben benne van a bontás, és a beépítés is. A nap elején a szerkezetek, szerszámok felpakolása, és a nap végén a törmelék lehordása további időt vesz igénybe. Így összességében 2 ablakig egy délelőttel kell számolni, 2 ablaktól pedig egy egész nappal kell számolni. Az ablakcsere tehát mindösszesen általában 1 napot vesz igénybe.

Mi történik a beépítés után? Milyen utólagos állításokat, utómunkákat kell elvégezni az ablakokon?

A beépítés után az ablakok 24 óra elteltével vehetőek használatba. 24 óráig sem tisztítani, sem nyitva tartani nem szabad azokat. A kötőanyagok ennyi idő alatt szilárdulnak meg, és veszik fel végleges formájukat. A beépítést követően a helyszínen elmondjuk a nyílászárók helyes használatát. Egyedülálló módon a magyar piacon 12 hónap elteltével díjmentesen kiszállunk egy alkalommal, és finombeállítást végzünk, hogy az ablakok az utólagos mozgást és beállást követően is tökéletesen nyíljanak és csukódjanak. További kérdése van? Hívjon Bennünket bizalommal!

nyilaszarokbudapest.hu

Műanyag, fa, alumínium nyílászárók, ajtók, ablakok cseréje, árnyékolástechnika, hőszigetelés. ISOLA nyílászárók kizárólagos forgalmazása Magyarországon. Kérdezz a szakértőtől! Minden szakmai kérdésedre szívesen válaszolunk. Szeretnél egy díjmentes helyszíni felmérést és tanácsadást? Hívj Bennünket minden kötelezettségtől mentesen! 06-70-322-5580 info@nyilaszarokbudapest.hu   az ország minden pontján díjmentes!

Még több cikk

Kérjen díjmentes ajánlatot ITT