Az üveg hőszigetelő képessége

A légkamrák számolgatásánál jóval fontosabb kérdés, milyen hőszigetelő-képességű az üveg.

Ha ajánlatot kérünk egy ablakos cégtől, ezt az Ug értékből olvashatjuk le.
Ez a nagyon durva, mert egy régi, egyrétegű ablak Ug értéke akár 5,5-6 is lehetett, a mostani, legújabb technológiák pedig akár 0,4-et is tudnak.
Azért ezt a különbséget el lehet képzelni.
A 2 alatti, de inkább 1,5 alatti érték már elfogadható, korszerűnek mondható.

A hőszigetelő képességet nagyban befolyásolja az üveg minőségén kívül a rétegek száma is, a két réteg már mindenképp elvárás, de három, sőt, négyrétegű üveggel is felszerelhetjük már ablakainkat.

Ezen kívül különféle bevonatokkal is erősíthetjük a hőszigetelő képességet, de ezt inkább személyesen szeretjük megmutatni és elmagyarázni, ezt a blogot közérhetően, laikusok számára írjuk, így szándékosan nem megyünk bele technológiai magyarázatokba.

Aki viszont szereti a sci-fiket, annak eláruljuk, hogy ablakaink közé nemesgázokat – argont vagy kriptont – is tölthetünk a jobb szigetelés kedvéért.
Amitől Superman másnapos lett hirtelen, az a Kryptonit, de igen, nagyon hasonló.

A Kripton szerepel a Mengyelejev-féle periódusos rendszerben, tehát nem idegen bolygóról származik.
Viszont elég drága, és nagyon jól szigetel. Ínyenceknek ajánljuk.
Érdemes meggyőződni róla, ha van rá lehetőségünk, hogy valóban azt a gázt töltötték-e be ablakainkba, amit kifizettetnek velünk.

Kedvenc történetünk egy Nógrád megyei üveges vállalkozásról szól, akik argongázzal szerelt ablakokat kínáltak eladásra, de finoman szólva a helyszíni látogatás során kiderült, hogy mindehhez nincs meg a megfelelő technológiai hátterük sem.
Sebaj, a magyar ember leleményes.

nyilaszarokbudapest.hu

Műanyag, fa, alumínium nyílászárók, ajtók, ablakok cseréje, árnyékolástechnika, hőszigetelés. ISOLA nyílászárók kizárólagos forgalmazása Magyarországon. Kérdezz a szakértőtől! Minden szakmai kérdésedre szívesen válaszolunk. Szeretnél egy díjmentes helyszíni felmérést és tanácsadást? Hívj Bennünket minden kötelezettségtől mentesen! 06-70-322-5580 info@nyilaszarokbudapest.hu   az ország minden pontján díjmentes!

Még több cikk

Kérjen díjmentes ajánlatot ITT