Öt gyakori hiba…

1. Az ár alapján dönt

Almát a körtével, szokták mondani. Egy 7 légkamrás, 3 rétegű üvegezéssel készült, argongázzal töltött, RAL beépítésű, Maco vasalatos műanyag ablakot nem lehet összehasonlítani egy 3 légkamrás, 1 rétegű üveggel készült, gáz nélküli, hagyományosan beépített, noname vasalatú, egyszerű ablakkal. Trabantot árban nem mérünk össze a Mercedessel. A különbséget meglátni a szakmai részletekben nagyon nehéz – a legjobb, ha az embert és a céget nézi meg laikusként, akivel dolgoztat. Megbízható céget válasszon, aki hosszú távú garanciát ad, és érti a dolgát – az ablakokat kívülállóként sokkal nehezebb megítélni, mint az embereket. Ha Önnek az ár a legfontosabb, nem fog olyan ablakot kapni, amilyennel hosszú távon elégedett lehet. Olcsót fog kapni, ami annyit is ér.

2. Nem kér számlát, nem köt szerződést a céggel

Azon kívül hogy törvénytelen, a garanciát sem fogja tudni majd érvényesíteni, amivel óriási hibát követ el – sokkal nagyobbat, mint hogy megérné 27%-al kevesebbet költeni. Gondoljon bele – most 27%-al több, de az az ajtó, ablak, 10-15-20 évig vagy talán örökké a háza, otthona, irodája része lesz, ott fog állni, és ha valami baja lesz, nagyon fogja sajnálni, hogy nem fizetett akkor 27%-al többet. És még egy tipp: óvakodjon azoktól a cégektől, akik épp 27%-al adnak olcsóbban egy ablakot, mint a többiek. Valószínűleg nem azért teszik, mert ez a szerencseszámuk. Lehet, hogy ők holnap már nem lesznek a piacon – és Önnek sem tudnak majd segíteni, ha problémája akad.

3. Bekér 20-25 cégtől ajánlatot mindenféle profilra

A vége bizonytalankodás lesz, mert nem fogja tudni őket összehasonlítani, melyiket válassza. A cégek sem fogják komolyan venni Önt – mert minimális esélyt éreznek a munka elnyerésére. Talán annyira el is bizonytalanodik, hogy hagyni fogja az egészet a fenébe, mert belezavarodik és nem akar vele ennyit foglalkozni. Javasoljuk, hogy 3-4 cég hasonló termékeit hasonlítsa össze, miután alaposan átnézte a kínálatukat, weboldalukat, és kiválasztotta a legszimpatikusabbakat – ez még a kezelhető mennyiség, de már kellő mintát ad a piacból.

4. Maga akarja lemérni az ablakot

Teljesen feleslegesen, hiszen ez egy ingyenes szolgáltatás, amit a felmérés során az ablakos cégek elvégeznek Önnek. Higgye el, mi tudjuk, honnan-meddig kell mérni egy ablakot, míg Önnek valószínűleg az élet más területén van gyakorlata. Nem tudunk felelősséget vállalni az Ön által hibásan megadott méretekért, nem érdemes megspórolni a felméréssel eltöltendő 15-20 percet.

5. Barkácsáruházban akar standard ablakot venni

Olyan, hogy sztenderd ablak, szinte nem is létezik. A helyi adottságok mindenhol mások. Ezért nincs az ablakosoknál raktárkészlet, ezért nem tud általában bemenni, és csak venni egy ablakot azonnal, és hazavinni. A helyét le kell mérni, a falat, a körülményeket meg kell nézni, hová kell könyöklő, perem, kell-e redőny, szellőztető, merre nyíljon, hogyan nyíljon, hol legyen benne az osztás, miegymás

ablakok

A barkácsáruházak jellemzően a legsilányabb minőségű ablakokat árulják, és ezt próbálják meg üzleti modelljük szerint sztenderdizálni, de ebből jó még nem sült ki ismereteim szerint. Ráadásul a beszerelést rábízzák a vásárlóra – és itt már kész is a katasztrófa, tapasztalatlan, hobbi-beépítő és egy silány minőségű ablak – drágább lesz helyrehozni, mintha venne egy jó minőségű újat, a saját igényei és lehetőségei szerint. Ne fizessen kétszer, ne járjon pórul – felejtse el a sztenderd megoldásokat, az ablak nem evőkanál vagy kerti locsoló, ahol ez remekül működik.

nyilaszarokbudapest.hu

Műanyag, fa, alumínium nyílászárók, ajtók, ablakok cseréje, árnyékolástechnika, hőszigetelés. ISOLA nyílászárók kizárólagos forgalmazása Magyarországon. Kérdezz a szakértőtől! Minden szakmai kérdésedre szívesen válaszolunk. Szeretnél egy díjmentes helyszíni felmérést és tanácsadást? Hívj Bennünket minden kötelezettségtől mentesen! 06-70-322-5580 info@nyilaszarokbudapest.hu   az ország minden pontján díjmentes!

Még több cikk

Kérjen díjmentes ajánlatot ITT